Burpees: het nut van deze hatelijke oefening

burpee, burpees, waarom burpees, voordelen burpees, trainen, workout, oefeningen, sporten, groepslessen, groupfitness, fit, la fit, lafit, fit magazine

Burpees: niet de meest favo oefening van vele sporters. Sterker nog: bijna iedereen haat ze. Ze zitten in je bootcamp class, in je functional training rondje en -hallo- regelmatig ook nog in de groepslessen die je het liefst volgt. En er is een hele goede reden waarom trainers jou steeds die burpees laten doen!

Nou denk je niet gelijk “Yes, whoehoe, ik mag burpees gaan doen,” en believe me, instructeurs zelf denken dit ook niet maar het feit is wel dat de burpee veel positieve trainingseffecten heeft en daarom zie je ze regelmatig terug in je trainingen. Burpees dagen jouw hele lichaam uit: het geeft je uithoudingsvermogen een boost, je traint voor sterkere spieren en je verbrand er veel calorieën mee. Met elke herhaling train je je borst, armen, het voorste deel van je bovenarmen, dijen, hamstrings en buikspieren.

Party on met je burpees

De burpee is zwaar, dat is een feit, maar het is geen moeilijke oefening. Daarnaast zijn er verschillende opties om een burpee aan te passen aan jouw niveau. Je kunt ‘m high- en low-impact uitvoeren. Dus liever niet springen? Dan laat je dit weg. Wil je het juist uitdagender maken? Dan kun je hoger springen of push-ups toevoegen. De burpee is een hele goede basisoefening die makkelijk te begrijpen en is en die je toch kan blijven uitdagen!

Daarom wil je burpees doen:
1. Je gebruikt je hele lichaam en traint functioneel waardoor elke spier wordt uitgedaagd;
2. Je verbrandt veel calorieën;
3. Je spieren gaan zich vormen door de burpees;
4. Je traint je uithoudingsvermogen flink en als je het vaak genoeg doet, verbeter je het;
5. Je traint balans en coördinatie;
6. Je hebt geen apparaten nodig want je traint met je eigen lichaamsgewicht;
7. Je kan ze daarom overal doen;
8. Burpees verhogen je metabolisme

Heel veel redenen dus om die burpees toch maar te blijven doen 😉

La Fit op Instagram
La Fit op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *