5 voordelen van groepslessen volgen

workout, groepslessen, groupfitness, sporten, sportschool, La Fit, freelance, freelance instructeur, groepslesinstructeur, La Fit, lafit, voordelen groepslessen, waarom groepslessen, blog, health

Groepslessen; ze zijn niet alleen leuk maar helpen je ook om je doelstelling te bereiken en je resultaten te behouden! Voor elk persoonlijk doel zijn er vaak meerdere groepslessen te vinden die je kunt volgen. Een combinatie van groepslessen, een persoonlijk trainingsschema en gezonde voeding zorgen samen voor het beste resultaat. En waarom het volgen van groepslessen nou zo’n positief effect kan hebben op jouw resultaten lees je hier!

5 voordelen van groepslessen:

1. Afwisseling
In elke training is afwisseling heel belangrijk! Het wordt na een tijdje hetzelfde doen niet alleen saai, maar het lichaam krijgt ook geen trainingsprikkel meer waardoor progressie uitblijft. De afwisseling die je in groepslessen hebt zorgt ervoor dat je lichaam steeds weer getriggerd wordt om zichzelf te verbeteren en zo blijf je resultaat boeken.

2. Regelmaat
De lessen zijn op een vast tijdstip en dat zorgt voor regelmaat in jouw trainingsschema! De verleiding om een training over te slaan wordt vele malen minder als je groepslessen volgt en wanneer je eenmaal dat vaste ritme hebt gevonden zul je geen les meer willen overslaan!

3. Motiverend
Met een enthousiaste instructeur voor de groep die je pusht om nét even dat stapje verder te gaan bereik je vaak meer dan wanneer je in je eentje op de Leg Press in de fitness zit 😉

4. Doelgericht
Elke groepsles heeft een duidelijk doel. Met een les Body Pump werk je aan spierversteviging en -opbouw, terwijl spinninglessen ervoor zorgen dat je jouw uithoudingsvermogen traint. Als je de groepslessen kiest die bij jouw doelstelling passen, kun je heel resultaatgericht trainen!

5. Fun!
Dit is nog wel één van de belangrijkste voordelen en redenen om een groepsles te volgen! Een goede instructeur en de juiste muziek zorgen ervoor dat trainen leuk is. Hoe zwaar de workout ook is 😉 ! Daarnaast ben je samen. Samen met een hele groep werk je aan je lijf. En voor de één betekend dat ontspannen en ontladen en voor de ander betekend dat een paar kilo afvallen. Samen sta je er voor jezelf. Mooi, toch?

 

Follow on Instagram ♥
Like op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *